Opšti uslovi

Dragi potrošači,

Ovi opštim uslovima o korišćenju usluga internet prodaje na jedinstven način utvrđuju se uslovi pod kojima LIGHTING DOO, vlasnik ovog web sajta pruža usluge Internet prodaje korisniku i utvrđuje postupak za ostvarivanje međusobnih prava i obaveza LIGHTING DOO i korisnika usluga – potrošača. Smatraće se da ste prvim korišćenjem ovog web seta dali svoju saglasnost da ćete poštovati i pridržavati se ovih Uslova korišćenja.

Na osnovu odredbe čl.13 i čl.27. Zakona o zaštiti potrošača LIGHTING DOO, svoje potrošače koji robu kupuju putem internet sajta lightingdoo.rs obaveštava:

 • Da se prema Zakonu o zaštiti potrošača kupovina preko našeg internet sajta lightingdoo.rs smatra prodajom na daljinu
 • Da se prodaja putem internet sajta lightingdoo.rs obavlja u okviru registrovane delatnosti LIGHTING DOO sa sedištem u Aranđelovcu, Kralja Petra I 127, matični broj 21727369, PIB 112726938, broj telefona 060 50 55 870 i 060 50 55 970, mail adresa prodaja@lightingdoo.rs
 • Da se osnovna obeležja proizvoda mogu pronaći na sajtu lightingdoo.rs
 • Da roba koja se prodaje putem internet sajta lightingdoo.rs poseduje svojstva potrebna za redovnu upotrebu te vrste robe u skladu sa njenom namenom koja je definisana u Dekleraciji.
 • Da se saobraznost robe u ugovoru isključivo utvrđuje prema nameni i svojstvima koji su definisani u dekleraciji.
 • Da je prodajna cena robe naznačena uz svaki artikal iskazana sa uračunatim PDV-om.
 • Da je usluga isporuke robe besplatna za porudžbine čiji ukupan iznos prelazi 10.000,00 dinara. Za iznos porudžbine koji je manji od 10.000,00 dinara troškovi isporuke će iznositi 500 dinara.
 • Da kurirske službe City Express Aks Express vrše isporuku kupljene robe na način koji je definisan u delu ISPORUKA PROIZVODA.
 • Da robu kupljenu putem internet sajta lightingdoo.rs potrošač može platiti pouzećem gotovinski prilikom preuzimanja pošiljke ili plaćanjem na račun u banci ili pošti – uplatnicom.
 • Da potrošač prilikom kreiranja porudžbenice pritiskom na taster POTVRDI preuzima obavezu plaćanja naručene robe.
 • Da cene na sajtu lightingdoo.rs ne moraju nužno da prate cene u maloprodajnim objektima.
 • Da u slučaju nesaobraznosti robe prema ugovoru, potrošač ima pravo da izjavi reklamaciju na način kako je to definisano Pravilnikom o postupanju po reklamaciji potrošača za robu kupljenu putem sajta lightingdoo.rs. Postupak izjavljivanja reklamacije možete pronaći na stranici REKLAMACIJE.

Nijedan deo ovog web sajta nije predviđen kao ugovorna ponuda za prihvatanje. Vaša narudžbina predstavlja ugovornu ponudu, a naše prihvatanje te ponude smatra se činom slanja e-mail-a koji Vam ukazuje na to da je porudžbina realizovana i da je na putu ka odredištu, to jest Vama.

NAČINI PLAĆANJA

Proizvode koje želite da poručite putem Lighting DOO online prodavnice možete platiti na sledeće načine:

 • Plaćanje gotovinom prilikom preuzimanja pošiljke
 • Plaćanje na račun u banci – uplatnicom

Cene na sajtu

Istaknute cene na proizvodima su maloprodajne cene i u istaknute cene nisu uključeni troškovi dostave. Besplatna dostava je za sve porudžbine veće od 10.000,00 dinara. Ukoliko je zbir stavki porudžbina manji od 10.000,00 dinara, dostava se naplaćuje u iznosu od 500 dinara.

Plaćanje nije moguće u stranoj valuti, već isključivo u valuti RSD.

U slučaju nepoštovanja pravila kupac snosi krivičnu i materijalnu odgovornost.

Plaćanje pouzećem

Prilikom preuzimanja pošiljke koju ste poručili putem LIGHTING DOO online prodavnice, plaćanje porudžbine se vrši isključivo gotovinom u dinarskoj valuti na ruke kuriru kurirske službe City Express koji Vam donosi pošiljku.

Plaćanje na račun u banci – uplatnicom

Za porudžbine čije se plaćanje vrši uplatom na račun, rok za uplatu je 3 radna dana od slanja potvrde porudžbine na e-mail adresu navedenu u porudžbini. Robu ćemo Vam poslati nakon evidentirane uplate.

Uplatu možete izvršiti e-bankingom ili uplatnicom na šalteru banke ili pošte. Uplatnicu popunjavate na osnovu podataka koje ste dobili u potvrdi porudžbine. Proizvodi će biti rezervisani tri dana. Molimo Vas da svoju uplatu izvršite u tom roku, inače će porudžbina biti stornirana. Za naknadne uplate nakon tog roka po osnovu istog predračuna ne možemo garantovati raspoloživost artikala.

Molimo Vas da ne uplaćujete iznos porudžnine dok Vam ne stigne potvrda da je roba za Vašu porudžbinu obezbeđena.

Procedura za povraćaj sredstava

Kontaktirajte nas pozivanjem brojeva telefona 060 50 55 870 i 060 50 55 970 ili nam pošaljite email na adresu: prodaja@lightingdoo.rs  sa podacima sa Vašeg broja računa/otpremnice, Vaš JMBG (opciono) i broj dinarskog tekućeg računa.

Kada dostavite potrebne podatke, biće kreirana dokumentacija koja će Vam sa procedurom za povraćaj sredstava biti prosledjena na email adresu koju ste ostavili prilikom kreiranja porudžbine.

Povraćaj sredstava se vrši iskljucivo na gore navedeni način, uplatom na dinarski tekući račun i nije moguće slati novac po kuriru u gotovini.

ISPORUKA PROIZVODA

Rok isporuke

Nakon završetka procesa poručivanja, na email adresu koju ste naveli prilikom kreiranja iste dobićete potvrdni email o uspešnoj kupovini. Poruka će sadržati detalje o procenjenom vremenu isporuke zajedno sa specifikacijom porudžbine.

Od trenutka potvrde kupovine rok isporuke je 3-7 radna dana u slučaju plaćanja robe pouzećem. Najčešće stižemo do Vas i ranije. Uobičajno vreme isporuke je od 1 do 2 radna dana osim kada se roba ne nalazi trenutno na našem lageru, ali može da se poruči od dobavljača, i u vreme Vanrednog stanja kada ovaj rok može biti duži zbog specifičnih okolnosti.

Samo u slučaju nejasnoća ili bilo kakvih problema vezanih za porudžbinu, kontaktiraće Vas naš operater.

Za porudžbine čije se plaćanje vrši  korišćenjem e-bankinga, uplatom u banci ili u pošti, rok za uplatu je 3 radna dana od dana potvrde porudžbine, a rok isporuke je 3-7 radna dana od evidentiranja uplate.

Isporuku kupljene robe vrše kurirske službe City Express i Aks Express.

Ukoliko nas u roku od 14 dana od isporuke, ne kontaktirate u vezi sa bilo kakvim problemima sa robom, smatraće se da ste robu primili u ispravnom stanju i bez problema. Ako robu niste dobili u roku od 14 radnih dana, molimo Vas da nas obavestite što je pre moguće.

Poručivanjem artikala koji se nalaze u ponudi na web sajtu lightingdoo.rs, prihvatate sve naše Uslove korišćenja vezano za isporuke (dostave). Ako ste koristili besplatnu uslugu isporuke, nikakav besplatan povraćaj nije moguć. LIGHTING DOO ne preuzima odgovornost za neuspele ili zakasnele isporuke koristeći naše usluge besplatne isporuke. Povremeno, postoji mogućnost da se naša besplatna usluga isporuke suoči sa kašnjenjem na otpremi. Ako znamo da će Vaša roba biti kasnije otpremljena, trudićemo se da Vas kontaktiramo kako bismo Vas obavestili. Nažalost, nismo u mogućnosti da pratimo svaku isporuku nakon što je roba otpremljena – praćenje i upravljanje pošiljkom biće prepušteno kupcu (klijentu). Svako kašnjenje naših besplatnih usluga isporuke moraće da se rešava sa kurirskom službom koja je korišćena. Svi kontakt podaci će biti na raspolaganju na zahtev.

U slučaju zamene artikla troškove vraćanja robe u oba pravca snosi kupac osim u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal.

Preuzimanje pošiljke

 Vaše porudžbine dostavljamo uz podršku partnera City Express Aks Express. Kuriri pošiljke donose na adresu za isporuku u periodu od 08:00 – 17:00h. Molimo Vas da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku. Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da vizuelno pregledate paket da slučajno ne postoje neka vidna oštećenja. Ukoliko primetite da je paket značajno oštećen i posumnjate da je proizvod možda oštećen, odbijte prijem pošiljke i odmah nas obavestite pozivom na broj 060 50 55 870 ili 060 50 55 970 ili putem mail-a prodaja@lightingdoo.rs i navedite razlog zbog kog ste odbili da preuzmete paket. U najkraćem roku obavestićemo Vas o daljem postupanju.

Ukoliko je pošiljka naizgled bez oštećenja, preuzmite pošiljku i potpišite kuriru adresnicu.

Kurir pokušava svaku pošiljku da uruči u dva navrata. Uobičajena praksa je da ukoliko Vas kurir ne pronađe na adresi, da Vas pozove na telefon koji ste ostavili prilikom kreiranja narudžbenice i ugovori novi termin isporuke. Ukoliko Vas i tada ne pronađe na adresi, pošiljka će se vratiti nama. Po prijemu pošiljke, kontkatiraćemo Vas kako bi ustanovili razlog neuručenja i dogovorili se o ponovnom slanju.

Cena isporuke

Usluga isporuke je besplatna za porudžbine čiji ukupan iznos prelazi 10.000,00 dinara.

Za iznos porudžbine koji je manji od 10.000,00 din troškovi isporuke će iznositi 500 dinara sa PDV-om.  Isporuka se plaća prilikom preuzimanja pošiljke, direktno kuriru gotovinom.

Troškovi isporuke narudžbine će biti jasno predstavljeni, izdvojeni i lako vidljivi u odnosu na cenu proizvoda, sa kojom će u zbiru formirati ukupnu cenu koja će biti jasno istaknuta i naznačena.

Obaveštenje o ceni isporuke stići će vam na e-mail prilikom uspešno obavljenog procesa poručivanja, zajedno sa specifikacijom porudžbine.

Napomena: Potvrdom porudžbine, klikom na dugme POTVRDI, saglasni ste sa uslovima isporuke.

Vaša korpa

0
image/svg+xml

Vaša korpa je prazna.

Continue Shopping